Serveis

Què us proposo?

 

 

Presentacions de llibres

 

La revolta de Cramòvia i altres contes (Voliana Edicions, 2020) és un recull de contes que ens parlen de grans revoltes però, sobretot, de les petites revoltes quotidianes, aquelles que ens fan ser qui som i, alhora, qui no som. Tot plegat amb el rerefons de Cramòvia, un país potser, i només potser, inventat.

 

Les sabates esblanades (La Llar del Lllibre, 2019) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que té com a objectiu donar a conèixer la ciutat de Sabadell tot fent una passejada per la seva història i el seu paisatge urbà. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla, que també participa a les presentacions, i amb una guia didàctica que permet treballar-la a l'aula. Actualment va per la tercera edició.


I si expliquem un conte? (Hi Som, 2018) és un recull de microcontes nous o publicats en algun dels meus llibres anteriors i vol ser una reivindicació del gènere. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i a les presentacions, que ja s’han fet a diverses poblacions, autor i il·lustradora llegeixen i dibuixen els contes. Una part dels beneficis de les vendes van destinats a l’associació Hi Som, que treballa amb persones amb necessitats especials i risc d’exclusió social.

 

Ciutat de paraules (Mercurial Indigo, 2017) és un compendi de les paraules autòctones de Sabadell, els sabadellenquismes, aquells mots que doten de personalitat la ciutat. El llibre compta amb il·lustracions de l’estudi Mercurial Indigo, ha estat presentat a diversos espais de Sabadell i ha arribat a la tercera edició.

 

I si parlem català? (Tallers per la Llengua, 2016) és un recorregut amè per la diversitat lingüística i pels nostres hàbits lingüístics i la influència que tenen en l’ús social del català. Un llibre que vol esperonar els parlants a fer servir la llengua amb plena normalitat i comoditat. Ha estat presentat a més d’una trentena de poblacions i ha arribat a la segona edició.

 

Conferències

 

De vins i de mots (des del 2019) és una conferència pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través de contes, ens endinsem en el món del vi per descobrir-ne el lèxic genuí i un bon feix de curiositats lingüístiques. La proposta ha sorgit de la iniciativa Biblioteques amb DO, impulsada per la xarxa de biblioteques.

 

I si expliquem un conte? (des del 2018) és una conferència en què parlo del conte, un gènere literari que també va adreçat als adults i que és poc conegut i, sovint, infravalorat. La conferència inclou la lectura d’alguns contes. És una conferència pensada per a tots els públics.

 

L’aventura del català (des del 2013) és unaconferència en què parlem de la diversitat lingüística i de la importància dels nostres hàbits lingüístics individuals en el procés de normalització del català. L’he impartida a aules d’extensió universitària i a escoles de català, tot i que està pensada per a tot tipus de públic.


Activitats a l'aula

 

Autors a les aules (des del curs 2016-17) és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol apropar la literatura i els autors a les escoles i instituts. Hi participo parlant tant dels meus llibres de narrativa com dels d'assaig lingüístic. El format de les trobades s’adapta a les necessitats del centre.

 

Muntatges escènics

 

Vila & Vila i la cadira (des del 2019) és un muntatge que vesteix la paraula nua però ho fa amb discreció i, alhora, amb passió. Amb tocs de dansa i amb tocs d'interpretació, amb gestos subtils i amb expressions desbocades. Perquè quan Vila i Vila es troben, l'absurd ocupa l'escena i ens costa distingir la realitat de la ficció, la quotidianitat de l'onirisme. I potser, fet i fet, d'això va tot plegat. El muntatge, basat en contes propis i amb la participació de la ballarina i coreògrafa Laia Vila, és una producció de la companyia Petit Món i el vam estrenar el setembre passat al Teatre de l'Ateneu d'Igualada.