Serveis

  Què us proposo?

 

 

Presentacions de llibres

 

La revolta de Cramòvia i altres contes (Voliana Edicions, 2020) és un recull de contes que ens parlen de grans revoltes però, sobretot, de les petites revoltes quotidianes, aquelles que ens fan ser qui som i, alhora, qui no som. Tot plegat amb el rerefons de Cramòvia, un país potser, i només potser, imaginari.


 

Recitals

 

Històries cramovines (des del 2022) és una lectura de narracions que ens parlen de grans revoltes i també de les petites revoltes quotidianes, plenes d'amor i d'absurd. Una oportunitat única per descobrir Cramòvia de la mà del cònsol del país al Vallès. Activitat a dues veus, amb l'actor Josep Maria Roviralta.

 

A la vora del foc (des del 2022) és una lectura de rondalles gironines i valencianes pensada per a totes les edats. Combinant lectures i explicacions sobre el gènere, el recital vol recuperar la tradició oral d'explicar històries. Activitat a dues veus, amb l'actor Josep Maria Roviralta.

 

 

Conferències

 

L'efecte papallona (des del 2021) és una conferència en la qual, a partir de la geologia, la meteorologia, l'economia, la pintura i la literatura, fem un viatge des d'un dels volcans més actius d'Indonèsia fins a una mansió a la vora del llac Léman, acompanyant escriptors i artistes que ens demostraran que la línia que separa el món real del màgic és, ras i curt, inexistent.

 

De vins i de mots (des del 2019) és una conferència pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través de contes, ens endinsem en el món del vi per descobrir-ne el lèxic genuí i un bon feix de curiositats lingüístiques. La proposta va sorgir de la iniciativa Biblioteques amb DO, impulsada per la xarxa de biblioteques de Catalunya.

 

 

Activitats a centres escolars

 

El petador màgic (La Llar del Llibre, 2022) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que, reprenent el fil de Les sabates esblanades, transporta els protagonistes a un futur que no és com ens agradaria. L'objectiu és reflexionar sobre el món que tenim i sobre què podem fer per millorar-lo des d'un punt de vista social, mediambiental, cultural i lingüístic. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i amb una guia didàctica per treballar-la a l'aula.

 

Les sabates esblanades (La Llar del Llibre, 2019) és una novel·la per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària que té com a objectiu donar a conèixer la ciutat de Sabadell tot fent una passejada per la seva història i el seu paisatge urbà. Compta amb il·lustracions de la Sílvia Morilla i amb una guia didàctica que permet treballar-la a l'aula. Ha arribat a la quarta edició.

 

Autors a les aules (des del curs 2016-17) és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol acostar la literatura i els autors a les escoles i instituts. Hi participo parlant tant dels meus llibres de narrativa com dels d'assaig lingüístic. El format de les trobades s’adapta a les necessitats del centre.

 

 

Llenguaferits

 

Si voleu saber què us proposem des de Llenguaferits (recitals, conferències, tallers...) feu un cop d'ull al web Llenguaferits.