Heus aquí una catalanofrancesa de Dunkerque i un català de Sabadell...

 

Les llengües són un dels grans patrimonis de la humanitat. No només serveixen per entendre’ns, sinó que són uns instruments incomparables d’identificació col·lectiva i de cohesió social i, alhora, maneres úniques i genuïnes de veure el món. Així, cada cop que desapareix una llengua, desapareix també una cosmovisió. I els catalans, de llengües en situacions complicades, en sabem una mica.

 

Amb aquesta iniciativa, i a través de vídeos, llibres, recitals, conferències, tallers i espais radiofònics expliquem de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i, en particular, pel català.

 

 

On ens podeu seguir?

 

Als nostres canals d'Instagram i YouTube. També hem disposat d'un espai radiofònic setmanal a La Xarxa, Un univers de llengües, dins del programa Connectats. En podeu recuperar els podcasts aquí.

 

 

Quins formats us oferim?

 

Perspectives

 

Perspectives és el punt de trobada literari de dos bojos per les paraules. A partir dels contes d'en David i de les traduccions al francès que n’ha fet la Jess, us oferim un viatge a aquell espai on conflueixen la realitat i la ficció. L’absurd, l’amor i la revolta són els pilars sobre els quals es fonamenta un món oníric ple d’humor i de tendresa. I tot plegat combinant el català amb el francès, oferint-nos així perspectives diferents d’una mateixa realitat. Perquè cada llengua és, ras i curt, una perspectiva única i genuïna del món. El recital té una durada d’una hora.

 

Llenguaferits, un món de llengües

 

Amb aquesta conferència, a dues veus, expliquem de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i, en particular, pel català. La conferència té una durada d’una hora i inclou un torn obert de paraules.

 

Llenguaferits, un món de contes

 

Amb aquesta activitat, a dues veus i dues llengües, català i francès, recitem i interpretem contes propis per oferir perspectives diferents d’una mateixa història, despertant així l’interès per la diversitat lingüística i pel gènere del conte. L’activitat està pensada per a classes de llengua o de literatura i és adaptable a nivells diversos, des de Secundària i Batxillerat fins a cursos per adults. L’activitat té una durada d’una hora.

 

Llenguaferits, assertius amb el català

 

Amb aquesta taller, a dues veus, reflexionem sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, el català, i aportem enfocaments i recursos per aprendre a usar-lo de manera sostenible i plenament assertiva. Per fer-ho, desmuntem prejudicis, desaprenem hàbits fortament arrelats i adquirim tècniques senzilles que ens permeten avançar progressivament cap a un ús personal desacomplexat del català. El taller està pensat tant per a persones que encara no s’han llançat a parlar català com per a aquelles que, tot i ser-ne parlants habituals, canvien de llengua en situacions determinades. El taller té una durada de dues hores i combina parts teòriques i pràctiques.

 

 

Publicacions

 

Disposem d'un Dossier d'activitats per treballar a l'aula amb preguntes sobre els nostres vídeos (us l'enviem gratuïtament!) i hem publicat dos llibres (en teniu més informació a l'apartat Llibres del web):

 

Perspectives. Un món de llengües (Sibilam Edicions, 2020)

 

Un univers de contes (Sibilam Edicions, 2021)

 

 

Voleu parlar amb nosaltres?

 

Empleneu el formulari de l'apartat Contacte del web o envieu-nos un correu electrònic.